top of page

WIE BEN IK?

Beroepshalve ben ik geneesheer en kwam ik als maag-darmspecialist in UZ Gent meermaals in de media door deelname aan “Topdokters” op VIER in 2014 (de eerste editie; ik ben die arts die stoelgangstransplantatie geïntroduceerd heeft in Vlaanderen…). In 2019 was er ruime aandacht van TV en geschreven pers voor mijn boek “Lactose, gluten en co”. Zomaar eventjes 8000 exemplaren vonden de weg naar geïnteresseerde lezers.

 

Ondanks een drukke job kon ik een droom die ik sedert lang koesterde waar maken: een opleiding toeristische gids volgen bij volwassenenonderwijs ‘Het Perspectief’ in de provincie Oost-Vlaanderen. In 2019 was het zover en mocht ik het naamkaartje “regiogids Vlaamse Ardennen” opspelden. Een opleiding overigens die ik iedereen met een brede culturele interesse in geschiedenis, cultuur en erfgoed kan aanbevelen!

 

Onderwijzen, mensen boeien, mensen iets leren, mensen vermaken, mensen wijzer én blijer maken, mensen een leerrijk maar ook leuk moment bezorgen….. kortom “gidsen” zit in al mijn vezels. Aan de universiteit Gent amuseer ik mij reeds rot met lesgeven aan studenten. We gaan nu volop inzetten om mensen van overal op een aangename manier kennis te laten maken met onze regio, de Vlaamse Ardennen. En een vleugje humor ontbreekt gewoonlijk niet… Mijn motto is “het moet leerrijk én plezant zijn”.

 

Wil je familie of vrienden uit het buitenland laten kennis maken met onze streek? We kunnen hen in het Engels of het Frans ook rondleiden in “the Flemish Ardennes” / “Les Ardennes Flamandes”. Over enkele jaren zal dit misschien ook lukken in het Italiaans maar “a questo momento è prematuro…..”. 

bottom of page